Quantcast

La policia deté 16 persones que donen positiu al control d'alcoholèmia

La policia va detenir la setmana passada 16 persones per conduir sota els efectes de l'alcohol. Cal destacar que la gran majoria dels positius han estat detectats arran de controls rutinaris efectuats entre el dies 12 i 15 (coincidint amb el pont del Pilar) i que dues de les persones detingudes eren conductors professionals. 

Així, i segons el comunicat emès per la policia, un dels conductors professionals, un resident de 48 anys, va ser controlat el passat dimarts amb una taxa d'1,46 graus d'alcohol per litre de sang. L'altre, un resident de 33 anys, va donar un resultat de 0,53 graus d'alcohol per litre de sang en un control rutinari efectuat el dijous. En aquest sentit, cal recordar que se sanciona administrativament els conductors professionals que donin resultats positius d'entre el 0,2 i 0,5 grams d'alcohol per litre de sang i que se'ls deté quan superen els 0,5.

Pel que fa a la resta de conductors controlats conduint amb una taxa d'alcohol superior a la permesa, cal destacar que el que va donar un resultat més elevat va ser la conductora de 21 anys que va patir un accident la matinada de diumenge a Encamp, amb 1,82 grams d'alcohol per litre de sang. Altra detenció també es va donar després que el conductor patís un accident a la Margineda, tal com ja es va informar.

D'altra banda altres tres persones van ser detingudes com a presumptes autores de delictes contra la integritat física en l'àmbit domèstic.  En el primer dels casos es tracta d'un home no resident de 37 anys que va ser detingut el dilluns a Encamp, arran que diferents testimonis diguessin que havia donat cops de peu a la seva parella. En el segon dels casos, van ser detinguts un home i una dona, de 41 i 29 anys que es van agredir mútuament.

D'altra banda, un home resident de 57 anys, va ser detingut com a presumpte autor d'un delicte contra la funció pública. Segons la policia l'home es trobava en un fort estat d'embriaguesa i va trucar requerint urgentment els serveis de la policia, manifestant que  tenia un problema, sense concretar de què es tractava. Quan els agents van arribar va presentar una actitud “despectiva i desafiant” cap als agents i, a més, va fer l'intent d'agredir-ne un i quan se'l va voler detenir va oposar resistència.

A l'últim, va ser detingut un home resident de 36 anys, per introducció de 0,9 grams de cocaïna, quan accedia al Principat en un turisme per la frontera del riu Runer.