Quantcast

Comença la campanya de vacunació de la grip

El Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat ha recordat aquest dilluns que la vacunació és una de les mesures de salut pública més eficaços per prevenir l'aparició de malalties, i fins i tot la mort en alguns casos, i ha posat èmfasi que la vacunació antigripal és la mesura més efectiva per evitar l'aparició de complicacions causades pel virus de la grip a les persones que tenen un major risc d'adquirir-la.

Així mateix, ha alertat que aquesta malaltia respiratòria aguda causada , que es transmet per l'aire en tossir i estornudad, és conseqüència d'un virus, de manera que els antibiòtics no resulten efectius per combatre-la i el seu ús pot crear resistències a aquests fàrmacs.

els principals símptomes són febre de fins a 39 graus, calfreds, mal de cap, dolors musculars, esternuts, tos intensa i persistent, rinorrea, llagrimeig i faringitis lleu. Aquests símptomes es poden confondre amb els d'altres patologies respiratòries, com el refredat comú, per la qual cosa es recomana consultar al metge d'Atenció Primària o al pediatre.

El Sistema Nacional de Salut proporcionarà les vacunes de manera gratuïta a les persones incloses en els grups de població recomanats, entre les quals es troben les persones majors de 65 anys, grups de risc com els nens majors de sis mesos i adults amb malalties cròniques cardiovasculars, neurològiques o pulmonars, dones embarassades i personal sanitari, entre altres col·lectius.

En aquesta campanya, les comunitats d'Aragó, Astúries, Balears, Cantàbria, Castella i Lleó, Castella-la Manxa, Extremadura, Galícia, Madrid, Múrcia, Navarra i la Rioja, així com les ciutats de Ceuta i Melilla, el Ministeri de Defensa, Institucions Penitenciàries i Ingesa s'han sumat a l'acord per a l'adquisició de vacunes promogut des del Ministeri, el que ha suposat un ar ro superior a set milions d'euros.

A la campanya de l'any passat es va vacunar el 55,5% de la població espanyola de 65 i més anys d'edat, el que va suposar un total de 4.743.336 vacunats en aquest grup d'edat. La comunitat amb major percentatge de vacunació en aquest grup de població va ser la Rioja, amb un 64,02%, mentre que Ceuta i Melilla van registrar un 26,52% i un 33,43%, respectivament.