Quantcast

Rajoy respon amb una altra carta a Puigdemont i lamenta la seva manca de resposta al requeriment

"No només el Govern d'Espanya, sinó tots els catalans, tenen dret a saber amb certesa si la seva declaració del 10 d'octubre de 2017 davant el Ple del Parlament o la signatura posterior d'un document redactats en termes inequívocs, impliquen la declaració d'independència, al marge que aquesta es trobo o no en vigor ". Amb aquesta crida, el president Mariano Rajoy, ha demanat al cap de la Generalitat, que respongui amb claredat al requeriment del Govern.

Tan sols unes hores després que Puigdemont remetés a Rajoy una carta en què deixa "sense aclarir" si declarar o no la "DUI"; Rajoy li ha respost amb una altra missiva, en què emplaça el català a que aprofiti el termini legal que expira el pròxim dijous, per aclarir la situació. Després de lamentar la falta d'una resposta clara al requeriment, Rajoy apunta que la pilota torna a estar sobre la teulada de Puigdemont, i adverteix que "segueix estant en la seva mà obrir un nou període de normalitat i lleialtat institucional que tothom li està reclamant. en cas contrari, serà Vostè l'únic responsable de l'aplicació de la Constitució ".

en la missiva, publicada íntegrament per 'la Vanguardia', Rajoy subratlla que el requeriment suposa el pas previ per activar l'article 155 de la Constitució i aprofita per puntualitzar que la seva activació, "no implica la suspensió de l'autogovern, sinó la restauració de la legalitat en l'autonomia".