Quantcast

Les importacions augmenten un 6,9% al setembre

Les dades del Departament d'Estadística fetes públiques aquest dilluns mostren que les importacions del setembre han sumat un valor de 107,06 milions d'euros, amb un augment del 6,9% respecte el setembre de l'any anterior. Destaquen positivament els grups de l'electrònica i les begudes i tabac. Per contra, tenen un descens els grups de la joieria i la construcció. Sense el capítol  de l'energia, lel creixement es d'un 6,7%. Pel que fa a l'acumulat del darrers dotze mesos, les importacions han tingut un valor de 1.291,42 milions d'euros, el que suposa un creixement del 6,9% respecte a l'acumulat del període anterior, en què les importacions en valor van ser de 1.207,72 milions d'euros.

Sense el capítol de l'energia, les importacions augmenten un 6,3% en comparació al període anterior. Això es perquè totes les partides presenten valors percentuals positius, destacant la joieria i el transport. Durant els primers nou mesos d'enguany, el total d'importacions és de 936,07 milions d'euros, amb una variació percentual positiva del 7,5% respecte al mateix període de l'any anterior.

Quant als carburants, la importació al setembre ha estat de 13,26 milions de litres, fet que suposa un augment de l'1,5% respecte al mes de setembre de l'any anterior. Presenten un creixement el fuel domèstic i el gasoli de locomoció. Per contra, presenta una variació anual negativa la gasolina sense plom. En els nou primers mesos de l'any, la importació dels carburants és de 130,14 milions de litres, donant un creixement del 0,5% en contraposició al mateix període de l'any de l'any passat. Pel que fa a les dades acumulades dels darrers dotze mesos, la importació de carburants ha estat de 178,48 milions de litres, el que suposa un creixement del 0,9% respecte als 176,96 milions de litres importats durant el període anterior.

Pel que fa a les exportacions, al setembre han sumat 8,21 milions d'euros, amb una variació percentual positiva de l'1,8% respecte al mateix mes de l'any anterior. Les partides exportades que destaquen pel seu creixement són les begudes i tabac, la farmàcia i perfumeria, els combustibles, la construcció i l'apartat de diversos. Baixen les partides de l'alimentació i la joieria. Pel que fa a l'acumulat dels darrers dotze mesos, les exportacions tenen un valor de 99,56 milions d'euros, amb un creixement de l'11,5% respecte al mateix període de l'any anterior. Destaquen, pel seu augment, les partides de la farmàcia-perfumeria, la onstrucció, la joieria, la indústria i l'apartat diversos.

Val a dir també que en els primers nou mesos d'enguany el total d'exportacions és de 76,88 milions d'euros, amb un augment del 12,9% respecte al mateix període de l'any anterior.