Quantcast

El Govern de la Xunta es reuneix de forma extraordinària davant l'onada d'incendis

Galícia s'ha fet de dia pendent del foc que arrasa els seus camps, amenaça als seus veïns i ja s'ha cobrat la vida de 3 persones. Segons ha declarat la consellera de Medi Rural, Àngels Vázquez a primera hora del dia segueixen actius 105 incendis i 15 d'ells es troben en nivell 2 d'alerta, per la proximitat amb nuclis de població. En concret, en les últimes hores s'ha activat aquesta situació 2 de risc real per a nuclis poblats, els focs de Friol, Monforte de Lemon i Pantón, a Lugo .

Fins al moment s'han registrat 132 incendis intencionats, als quals Vázquez ha qualificat com "atemptats" a declaracions a la 'Cadena Ser', i ha sentenciat "Va succeir perquè hi ha la mà de l'home darrere. Galícia ho sap". També en aquesta emissora, el delegat del Govern, Santiago Villanueva ha assenyalat que al llarg del cap de setmana s'han registrat 200 focs a la Comunitat i "tots els indicis" apunten que els incendis són "provocats".

Em desplaço a Galícia. Solidaritat de tot Espanya i coordinació lleial per vèncer el foc i atendre la població. MR

& mdash; Mariano Rajoy Brey (@marianorajoy) 16 octubre 2017

el president del Govern, Mariano Rajoy, que traslladava ahir a la nit el seu condol pels morts en els incendis i agraïa la feina de tots els que treballen per sufocar els focs, ha anunciat en un tuit que es trasllada a la zona.

Més enllà de la "intencionalitat", els experts denuncien la dificultat que troben en les tasques d'extinció, que pateixen les ratxes de vent de l'huracà "Ophelia", encara que resulten encoratjadores les previsions de l'AEMET que anticipen un augment de les precipitacions segons avanci el dia .

Davant d'aquesta situació, el Govern de la Xunta ha suspès tots els actes previstos per aquest dilluns i s'ha reunit de manera extraordinària.

anul·lés tota a actividade institucional do Goberno galego per Hoxe. Convocada unha reunió extraordinària do Consello dóna Xunta & mdash; Xunta de Galícia (@Xunta) 16 octubre 2017

Just abans d'entrar a aquesta reunió del gabinet de la Xunta, el seu president, Alberto Núñez Va fixar ha denunciat a la 'Cadena Cope, que els responsables dels focs tenen "instints assassins".