Quantcast

El Govern no considera vàlida la resposta de Puigdemont

Rafael Catalá ha estat el primer a pronunciar-se sobre la resposta que el cap de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha donat al requeriment del president del Govern, Mariano Rajoy, perquè tornés a la legalitat i en què li demanava a més que aclarís si havia declarat la independència de Catalunya. Segons el titular de Justícia, la carta “no respon a la pregunta”.

En la seva missiva, el president no parla de DUI, i es refereix al “mandat polític sorgit de les urnes l'1 d'octubre”, i alhora que torna a aprofundir en la idea que està “suspès” perquè la seva voluntat és trobar la solució i no l'enfrontament”.

El ministre de Justícia ha recordat durant la celebració d'un acte de ministres iberoamericans del ram, que el Govern li va marcar un segon termini a Puigdemont perquè rendeixi explicacions sobre les mesures que durà a terme per tornar a la legalitat.