Quantcast

Puigdemont no respon a Rajoy si va declarar la independència i li demana una reunió urgent

“La prioritat del meu Govern és buscar amb tota la intensitat la via del diàleg. Volem parlar, com ho fan les democràcies consolidades, sobre el problema que li planteja la majoria del poble català que vol emprendre el seu camí com a país independent en el marc europeu”. Així ho indica Puigdemont en la missiva remesa al Govern.

El mandatari català ha esgotat el termini que li va donar l'Executiu de Mariano Rajoy per contestar al requeriment en el qual se li demanava que aclarís si va proclamar o no la independència de Catalunya en el Ple que va tenir lloc al Parlament autonòmic el passat 10 d'octubre.

El límit per contestar a aquest requeriment finalitzava aquest dilluns a les 10.00 hores. Puigdemont comptava des del passat dimecres a la tarda amb el requeriment per aclarir per escrit si havia fet o no una declaració unilateral d'independència.

A partir d'avui se li concedeixen tres dies, fins al dijous 19 de octubre a les 10.00 hores, per rectificar i retornar a la legalitat vigent, ja que la seva resposta no ha estat ni afirmativa ni negativa, el que per al Gabinet de Rajoy podria significar una confirmació que la passada setmana va declarar la independència de Catalunya.

Des del Govern han insistit en les últimes hores en què el president de la Generalitat havia d'aclarir la confusió generada després que digués al Parlament que assumia el “mandat” del poble perquè Catalunya fos un Estat independent i, tot seguit, suspengués els efectes de la declaració per obrir un camí de diàleg.