Quantcast

Els incendis de Galícia es cobren tres vides

Tres persones han mort durant la jornada de diumenge a causa dels múltiples incendis que cremen a Galícia. Els bombers van trobar els cossos de dos dels morts en una furgoneta calcinada a Chandebrito, concello de Nigrán (Pontevedra).

La situació és crítica en tota la comunitat. Són quinze els focus que romanen fora decontrol i volten nou municipis a les províncies de Pontevedra, Ourense i Lugo.

Especial perill corre la ciutat de Vigo, localitat més poblada de Galícia. Diversos dels seus habitants -inclosa una residència universitària- han estat desallotjats en les últimes hores, posant l'ajuntament a disposició dels afectats els hotels Axis, Badia de Vigo i Ciutat de Vigo.

Les autoritats han recomanat abandonar els focus rurals i tancar totes les finestres dels domicilis.

Durant el cap de setmana han estat actius més de 140 incendis a tot Galícia, sent 28 d'ells provocats durant la nit de dissabte a diumenge.

Alberto Núñez Feijoó, president de la Xunta, ha recordat que “els incendiaris estan a la vora de l'homicidi en recordar que s'està jugant amb la vida de persones.

El president, que ha comparegut a la tarda de diumenge davant els mitjans, parla de incendiaris, sequera i descontrol lusità com a principals causes de la propagació dels focs, provocats a consciència.