Quantcast

El nombre de mòbils a Andorra frega els 89.000 i Samsung continua liderant el mercat

Andorra Telecom té registrats un total de 88.992 dispositius mòbils al país, el que representa una mitjana d'1,2 aparells per cada habitant. L'operadora ha donat a conèixer aquesta setmana el rànquing de les marques més utilitzades, que encapçala Samsung amb un 39% del mercat, seguida d'Apple, amb un 29%. A més distància es troba la marca Wiko, amb el 8,4% del mercat, Nokia (7,4%) i Huawei (4,5%).

Samsung fa anys que és la marca amb més quota de mercat a Andorra, però les altres posicions han anat evolucionant lleugerament. L'any 2014 el segon lloc l'ocupava Nokia, amb 12.647 aparells, seguida d'Apple, LG, Sony i HTC. El 2015 la marca de la poma va arribar a la segona posició del rànquing, per davant de Nokia, que ha anat baixant progressivament quota de mercat. HTC va desaparèixer del rànquing, deixant pas a companyies asiàtiques de baix cost. Wiko va aparèixer el 2015 com a quarta marca més venuda, però actualment ja ocupa la tercera posició amb gairebé 7.500 aparells. El 2017 també ha aparegut, en cinquena posició, la marxa xinesa Huawei, amb gairebé 4.000 terminals.

Tot i que Apple es manté en segon lloc, cal remarcar que cada any augmenta considerablement el nombre de terminals, passant dels poc més de 10.000 el 2014 fins a les més de 26.000 actuals. En canvi, el nombre de mòbils Samsung es manté estable entre els 33.000 i els 34.000 des del 2014.

Pel que fa als models de mòbil més usats, les cinc primeres posicions del rànquing les ocupa la marca Apple, ja que Samsung té al mercat una quantitat molt gran de models que fa que cap d'ells sobresurti. En concret, els aparells que més predominen a Andorra són, per aquest ordre, l'IPhone 6,  l'IPhone 6S,  l'IPhone 5S,  l'IPhone 7 i  l'IPhone 5.