Quantcast

Més afluència i vendes igual o superiors a l'any passat en el Dia Vivand

El comú d'Escaldes-Engordany i l'Associació de comerciants de Carlemany i Travesseres es mostren satisfets per l'afluència de persones que s'ha aconseguit atreure durant la celebració d'una nova edició del Dia Vivand, i en general durant tot el pont del Pilar. La cònsol major, Trini Marín, ha assegurat que és una de les edicions amb més afluència que es recorden, ja que les dates en que ha coincidit el pont del Pilar han estat favorables i també per la quantitat de persones del país que han acudit a la cita.

Marín també ha destacat que enguany s'ha aconseguit portar més gent cap a la part alta, gràcies als tallers infantils que s'han organitzat al Museu Thyssen, que han atret a més de 500 infants. A més, la cònsol ha remarcat que durant tota la jornada de dissabte tots els aparcaments de la parròquia -que disposen de més de 3.000 places- han mantingut el cartell de complet, i que al migdia els restaurants de l'avinguda presentaven llargues cues. “Penso que cada any ho fem millor per l'experiència que anem adquirint”, ha insistit Marín, que ha volgut agrair la implicació de l'associació de comerciants, ja que l'objectiu és dinamitzar el sector comercial “i ells són els que hi entenen”. De fet, Marín ha recordat que el Dia Vivand se celebra des del 2013, quan es va fer l'avinguda per a vianants, i que la primera edició va estar organitzada només pel comú.

Els comerciants consultats per l'ANA tenen impressions desiguals pel que fa a les vendes, però en general es mostren contents. Així, alguns d'ells consideren que hi ha hagut molta afluència de vianants però que això no s'ha acabat de traduir en les vendes, mentre que d'altres -perfumeries i joieries- asseguren que han treballat molt bé, superant de llarg les xifres de l'any passat. Els comerciants han destacat que en ser un pont de quatre dies, les vendes s'han anat repartint al llarg de les diferents jornades, i des de l'Associació de comerciants de Carlemany i Travesseres, Susagne Venable ha indicat que estan contents per l'afluència assolida i s'ha mostrat convençuda que en el global del pont les vendes hauran anat bé.

De moment, segons les xifres del Centre Nacional del Trànsit, durant les jornades de dijous i divendres han accedit al país gairebé 30.000 vehicles, 22.000 per la frontera del Riu Runer i 7.600 per la frontera del Baladrà. Alhora, durant els dos primers dies de pont també han sortit pels punts fronterers un total de 25.250 vehicles.