Quantcast

La bebeteca d'Ordino ofereix ioga terapèutic per a infants amb la finalitat que aprenguin a apreciar el silenci

Ensenyar els infants a apreciar el silenci. Aquest és l'objectiu del taller de ioga terapèutic que ofereix la bebeteca d'Ordino. A través d'un conte explicat per la professora i amb l'acompanyament dels bols tibetans, els nens i nenes aprenen a interpretar els diferents sons i també els estímuls del seu cos en escoltar-los. La història trasllada els infants en un bosc, enmig del qual han d'absorbir tota l'energia de la naturalesa, per després poder arribar fins al palau del rei.

La Nadine Audissou és professora de ioga terapèutic al centre Control Pilates d'Andorra i l'encarregada de realitzar aquest taller. Audissou diu que “els nens i nenes viuen en una societat on la vessant intel·lectual sempre està a primera línia”. Això significa que una part del cervell, la intel·lectual, funciona molt bé. En canvi, l'altra part, la creativa i intuïtiva, queda una mica abandonada. I tallers com aquest, on es treballa la meditació, la relaxació dirigida, el joc… ensenyen als infants a activar aquesta altra part del cervell. La professora apunta que no li agrada la paraula 'penitència'. Així, quan un nen o nena no ha actuat bé, enlloc de castigar-lo, considera que se li ha de donar un moment de calma perquè reflexioni sobre la seva actitud. Nadine Audissou destaca que vivim en una societat 'hipermaterialista' i recorda que no hem d'oblidar que el futur està en la fraternitat. Per sort, diu, “el ioga està de moda”, avui en dia, i “és bo que es parli de la concentració i de saber estar una estona asseguts reflexionant”. Segons l'experta, els nens i nenes que practiquen ioga terapèutic, quan estan a l'escola saben mantenir molt millor la concentració. Ara bé, és important no abusar-ne. El recomanable és una sessió cada 15 dies, aproximadament.

Aquest dissabte s'ha fet la primera sessió del taller de ioga amb bols tibetans per a infants a la bebeteca d'Ordino, emmarcat en el cicle 'Cercle de silenci'. L'activitat, en francès, està dirigida a nens i nens d'entre 8 i 12 anys i es repetirà els dies 11 de novembre i 16 de desembre.