Quantcast

El comú d'Andorra la Vella projecta un aparcament a la zona de Plana de Santa Coloma

La zona del carrer de la Plana de Santa Coloma comptarà aviat amb una nova àrea d'aparcament amb 90 places disponibles. El comú d'Andorra la Vella ha arribat a un acord amb els propietaris d'un terreny per llogar l'espai necessari per fer-hi aquest pàrquing d'uns 1.800 metres quadrats i pel qual la corporació pagarà dos euros per metre quadrat. A més a més, paral·lelament a aquest acord, els privats cedeixen un espai perquè s'hi pugui fer un parc.

Aquest parc, tal com va detallar la cònsol major, Conxita Marsol, en la sessió de consell de comú celebrada dijous, serà la primera fase del parc fluvial que hi ha previst al Pla d'ordenació i urbanisme parroquial i també va remarcar el fet que amb l'aparcament es donarà servei a l'escola andorrana de primera i segona ensenyança de Santa Coloma. A més a més, des del comú es plantejarà l'execució d'un vial nou, amb la qual cosa l'urbanisme d'aquest indret experimentarà un canvi molt important.

De manera paral·lela, la corporació ha aprovat un suplement de crèdit d'1,3 milions per renovar el paviment de l'aparcament de Prat de la Creu que es troba “molt malmès”, tal com va destacar el conseller d'Urbanisme i Aparcaments, Josep Antoni Cortés. D'aquesta manera, la corporació comunal ha decidit dur a terme aquests treballs que s'hauran de fer en cinc fases perquè el funcionament del pàrquing es vegi el menys afectat possible. Ara aquests treballs s'han de licitar i un cop es posin en marxa es podrien allargar diversos mesos.

D'altra banda, el comú va acordar l'adjudicació dels treballs de rehabilitació de la façana dels Serradells per un import de 2,8 milions i una durada d'un any.