Quantcast

El Govern condecora amb la Creu del Mèrit Aeronàutic al pilot de l'Eurofighter mort a Albacete

La vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, ha informat després de la reunió del Consell de Ministres que la titular de Defensa, María Dolores de Cospedal, ha concedit la distinció groga de la Creu del Mèrit Aeronàutic al capità mort, que “reunia tots els valors “que representen les nostres Forces Armades.

Les primeres paraules de Sáenz de Santamaría en la roda de premsa que va oferir aquest divendres al Palau de la Moncloa van ser per traslladar el” més sentit condol “d'Espanya a la família del capità mort.

Va ??fer extensiu aquest condol a totes les Forces Armades i, especialment, als seus companys de l'Exèrcit de l'Aire. La vicepresidenta ha recordat que les Forces Armades representen a Espanya en múltiples missions internacionals i traslladen el “compromís de pau” d'Espanya, el que és un “orgull” per al conjunt dels espanyols.

El capità Borja Aybar dirigia una de les quatre aeronaus que havien sortit d'Albacete per participar en la desfilada militar de la Hispanitat i que tornaven a Els Plans. Poc abans d'aterrar, l'avió es va precipitar contra el terra amb el pilot dins.

El pilot no va usar el sistema d'escapament de l'avió. Això fa impossible determinar les causes concretes de l'accident fins que la Comissió per a la Investigació Tècnica d'Accidents d'Aeronaus Militars (Citaam) completi una investigació en profunditat. Ja hi ha un equip desplaçat a Albacete per conèixer les causes del sinistre.

El capità Borja Aybar García (nascut a Puertollano, província de Ciutat Real, a l'abril de 1983) estava casat i deixa un fill de curta edat . Va ingressar a l'Acadèmia General de l'Aire (AGA) el 2005 i pertanyia a la Promoció 61 d'aquest centre docent.

Després de concloure els seus estudis a l'AGA, va estar destinat entre 2010 i 2013 en l'Ala 11 de l'Exèrcit l'Aire, amb seu a la base aèria de Morón de la Frontera (Sevilla). Posteriorment, va continuar la seva carrera en l'Ala 14 de l'Exèrcit de l'Aire, localitzada a la base aèria de Los Llanos (Albacete) entre 2013 i 2015.

Després del seu pas per l'Ala 23 de l'Exèrcit de l'Aire, amb seu a la base aèria de Talavera la Real (Badajoz) entre 2015 i 2017, l'1 de setembre d'aquest any va tornar a l'Ala 14 de l'Exèrcit de l'Aire.

el capità Aybar García acumulava una experiència de 1.238 hores de vol totals. Al seu torn, comptava amb 1.189 hores de vol en caça, de les quals 681 hores eren en Eurofighter.