Quantcast

El Consell de Ministres es reuneix enmig de les pressions a Puigdemont perquè proclami la independència

Després de la reunió extraordinària de dimecres passat, el Consell de Ministres torna a reunir-se aquest divendres amb caràcter ordinari, i de nou amb Catalunya com la gran protagonista, enmig del compte enrere perquè el president de la Generalitat respongui al requeriment del Govern perquè torni a la legalitat.

el termini donat a les autoritats catalanes es compleix el dilluns, a les 10h del matí. Moment en el qual s'obren dues possibilitats, d'una banda, si Puigdemont cella en la seva obstinació secessionista, el Govern li ha de concedir de termini fins dijous perquè rectifiqui; en cas contrari l'Executiu iniciarà els tràmits per activar l'article 155 de la Constitució.

En aquest marc, tot apunta que Puigdemont no respondrà al Govern fins dilluns. Segons publica 'La Razón', que cita fonts del Govern, el cap de la Generalitat i el seu número 2, Oriol Junqueras, han acordat esgotar els terminis per presentar la seva rèplica, encara que, pel que sembla no ha transcendit cap detall sobre el seu contingut.

Mentrestant, creixen les pressions perquè Puigdemont declari la independència unilateral, de forma clara. Entre els últims crides destaca ERC i l'Assemblea Nacional Catalana (ANC). Els d'Esquerra s'han fet sentir a través de la Consellera de Treball, Dolors Bassa, que en declaracions a 'Catalunya Ràdio' ha instat a enviar la declaració d'independència unilateral (DUI) signada pels 71 diputats independentistes.

Per la seva banda, l a organització independentista que presideix Jordi Sànchez, ANC, ha emès un comunicat en el qual subratlla que donada "la negativa de l'Estat espanyol a qualsevol proposta de diàleg (…) Ja no té cap sentit mantenir suspesa la declaració d'independència (…) Per això, instem el Parlament a aixecar-la i el president i el Govern a implementar la llei de Transitorietat jurídica i fundacional de la República ".

"Davant la negativa de l'Estat espanyol a qualsevol proposta de diàleg, instem el Parlament a aixecar la suspensió #WelcomeCatalonia " https://t.co/rx44QAuAJs

& mdash; ANC Madrid (@AncMadrid) 12 octubre 2017

< p>

A l'espera de quina sigui la decisió de la Generalitat , i segons publica 'Vozpópuli', Rajoy i el líder socialista, Pedro Sánchez, estarien disposats a tornar a la normalitat i e "indultar" a Puigdemont si renuncia a la independència, per aquest motiu li hagin donat uns terminis tan llargs per reconsiderar la situació .