Quantcast

Andorra i França treballen en una comissió conjunta per representar gràficament la delimitació de la frontera

La comissió mixta de delimitació de la frontera s'ha reunit aquest dijous a l'edifici administratiu del Govern per tal de representar cartogràficament la línia de frontera comuna, acordada el 2012, segons informa el Govern. Va ser el mes de març d'aquell any, que es va signar amb França un acord de delimitació de la frontera entre els dos països així com el compromís d'estipular una representació cartogràfica comuna. El conveni fou ratificat pel Consell General el mateix 2012 i posteriorment pel Parlament francès, l'any 2015.

Aquest dijous, la comissió ha aprovat i signat el llistat de coordenades, segons el sistema de referència europeu, que representen numèricament el llindar de la frontera francoandorrana. Així, durant aquest divendres, la comissió mixta continuarà treballant en els aspectes administratius del manteniment de les fites frontereres, i s'emplaçarà a una pròxima reunió, que durà a terme una sotscomissió tècnica, encarregada de definir l'execució de les fites sobre el terreny.

El document que conté el llistat definitiu de coordenades l'han signat l'ambaixadora d'Andorra a França, Cristina Rodríguez i l'ambaixadora de la República francesa al Principat, Jocelyn Caballero, així com els dos presidents de la comissió mixta, per part andorrana el director del Departament d'Ordenament Territorial, Manel Riera, i per part francesa, el sotsprefecte al càrrec de la missió per la cooperació internacional, Jean-François Devemy.