Quantcast

Protecció Civil difondrà valors i consells de prevenció

La nova mascota de Protecció Civil, Vallineu, començarà a difondre els seus consells i valors a partir del pròxim 16 d'octubre a través d'Andorra Televisió, juntament amb el personatge de la Martina dins el Club Piolet. La mascota finalment es dirà Vallineu, tot i que el nom que havia sortit escollit era el de Torb, però en coincidir amb el nom de l'os abatut a Naturlàndia, es va decidir agafar el segon nom més votat, Vallineu.

En total es divulgaran deu consells de prevenció diferents, en deu capítols d'aquest personatge televisiu que s'emetran fins a l'agost de l'any 2018. Hi haurà un total de 70 càpsules televisives que es podran veure en les dates definides al matí i a la tarda durant set dies consecutius, en base al conveni signat entre el departament de Protecció Civil i RTVA, el mes de setembre passat.

Els consells que divulgarà Vallineu tractaran temàtiques diverses com el pla familiar d'emergència, les inundacions, les nevades, les grans concentracions de persones, les baixes temperatures, la precaució a la muntanya, les tempestes, la revetlla de Sant Joan i les fogueres, els incendis forestals, i les altes temperatures.

Tenint en compte que la població d'Andorra és diversa i plural, Vallineu serà plenament inclusiu i en alguns capítols presentarà situacions de diversitat, tals com la discapacitat sensorial, física i intel·lectual. En aquest sentit, el departament de Protecció Civil ha comptat amb la col·laboració del departament d'Afers Socials, que en base al Conveni dels drets de les persones amb discapacitat cooperarà amb accions informatives, de prevenció i de sensibilització a la població.