Quantcast

Els Reis presideixen la desfilada del Dia de la Hispanitat, enmig de la crisi independentista a Catalunya

El príncep Felip i la senyora Leticia han arribat acompanyats per les seves filles, la princesa Elionor i la infanta Sofia, per presidir la desfilada de les Forces Armades que amb motiu de la festivitat del 12 d'octubre se celebra a Madrid.

Ses Majestats han escoltat l'himne i han rebut els honors i salves, en arribar a la madrilenya plaça de Lima, on han estat rebuts pel president, Mariano Rajoy, la ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal , o l'alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena. Tot el Govern al ple assisteix a aquesta celebració de la Festa Nacional, amb l'excepció del ministre d'Economia, Luis de Guindos, que es troba de viatge a Washington per assistir a la reunió a la reunió del Fons Monetari Internacional.

En aquest punt han arrencat les celebracions del Dia de la Hispanitat, amb l'homenatge als caiguts i entre ells, s'ha inclòs a les víctimes dels atemptats gihadistes a Catalunya, per la qual que han participat en aquests actes els ambaixadors dels països que van patir víctimes en ells, en concret, els de l'Argentina, Bèlgica, Canadà, Estats Units, Alemanya, Itàlia, Portugal, Regne Unit i Austràlia. Amb ells, també s'ha convidat a la mare d'Ignacio Echeverría, el jove espanyol que va morir en els atemptats de Londres, en tractar de protegir a un policia.

La mort no és el final, homenatge als que van donar la seva vida per Espanya # OrgullososdeserEspañoles & # 127466; & # 127.480; & # 127466 ; & # 127.480; pic.twitter.com/7OlxDg4dW7

& mdash; Ministeri Defensa (@Defensagob) 12 octubre 2017

< p>

l'homenatge ha acabat amb el pas de la patrulla Àguila i en aquest punt ha arrencat la desfilada militar que enguany recorrerà 1,8 quilòmetres, entre la plaça de Cuzco i el carrer Raimundo Fernández Villaverde.

Uns 3.900 efectius procedents dels tres exèrcits (terra, mar i aire), guàrdies civils, Guàrdia Reial, prendran part en aquesta desfilada que, per primera vegada en 30 anys, comptarà amb la participació de la Policia Nacional. A més 84 vehicles i 78 aeronaus prendran part en aquesta exhibició de les Forces Armades Espanyoles.

El Dia de la Hispanitat, que avui se celebra sota el lema "Orgullosos de ser espanyols" arriba entelat pel desafiament secessionista a Catalunya. Així, entre les absències registrades entre els presidents autonòmics es troba la del cap de la Generalitat, Carles Puigdemont. Tampoc ha assistit, el lehendakari, Íñigo Ukullu, ni la presidenta de Navarra Uxue Barkos.

# OrgullososdeserEspañoles & # 127466; & # 127.480; & # 127466; & # 127.480; Salt de la @PAPEAire sobre la plaça de Lima Xat amb la bandera d'Espanya pic.twitter.com/8a5YdbWel2

& mdash; Ministeri Defensa (@Defensagob) 12 octubre 2017

< p>

Després de la desfilada de les Forces Armades, i com sol ser habitual, tindrà lloc al Palau Reial de Madrid la tradicional recepció que oferiran Ses Majestats, els Reis, a una representació de la societat espanyola.