Quantcast

Els Reis presideixen la desfilada del Dia de la Hispanitat, enmig de la crisi independentista a Catalunya

Com cada any, Felipe i Donya Leticia presideixen la desfilada que les Forces Armades ofereixen a Madrid, amb motiu d'aquest 12 d'octubre, Dia de la Hispanitat. Els Reis estaran acompanyats per la princesa Leonor i la infanta Sofia, i com no el president del Govern, Mariano Rajoy, la ministra de defensa, Mª Dolores de Cospedal, i el govern en ple, així com la majoria dels líders polítics del país.

L'acte començarà a les 11h del matí, a la plaça de Lima de la capital i com sol ser habitual, arrencarà amb un homenatge als caiguts i una desfilada terrestre i aèria que recorrerà 1,8 quilòmetres, entre la plaça de Cuzco i el carrer Raimundo Fernández Villaverde.

Uns 3.900 efectius procedents dels tres exèrcits (terra, mar i aire), guàrdies civils, Guàrdia Reial, prendran part en aquesta desfilada que, per primera vegada en 30 anys, comptarà amb la participació de la Policia Nacional.

< p>

a més 84 vehicles i 78 aeronaus prendran part en aquesta exhibició de les Forces Armades Espanyoles. Per cert que, entre les novetats anunciades, se'n va a retre homenatge a les víctimes dels atemptats gihadistes a Catalunya.

La celebració del Dia de la Hispanitat, però, no arriba lliure de preocupacions. Arriba just un dia després que el president del Govern hagi requerit el retorn a la legalitat del cap de la Generalitat, Carles Puigdemont, com a pas necessari per activar l'article 155 de la Constitució.