Quantcast

Carles Campuzano (PdeCat) diu "falangista" a Albert Rivera al Congrés

Campuzano i Rivera es van embrancar en el Ple en què compareix avui el president del Govern, Mariano Rajoy, per informar sobre la seva actuació pel que fa a la crisi oberta a Catalunya i el que ha passat després del referèndum il·legal de l'1-O. < / p>

en l'últim torn de rèplica, Campuzano va dir a Rivera que la seva intervenció va recordar a "aquells que en el 39 van entrar a Barcelona" i el va acusar de voler "liquidar el programa catalanista que va començar a construir-se a principis del segle XX ". "Ha fet una intervenció pròpia d'un falangista" , li va deixar anar.

Davant d'aquesta acusació, Rivera li va respondre que "aquí els únics que han donat un cop " són els" senyors "del PDECat . "Jo vaig néixer al 79, sóc un demòcrata i m'estan traient els meus drets aquests senyors", va dir en virtut de l'article que permet intervenir als diputats per al·lusions.

En compliment del Reglament de la Cambra, la presidenta del Congrés, Ana Pastor, va preguntar a Campuzano si volia retirar l'episodi del diari de sessions. Campuzano, des del seu escó, ha lamentat " molt " el que ha passat però va insistir en què "el senyor Rivera és, en els termes que he defensat, 1 falangista " .

Davant d'aquesta negativa, Pastor va fer ús de la seva potestat i va afirmar que la intervenció de Campuzano estarà en el diari de sessions de la Cambra però" constarà "així mateix la" retirada d'aquesta paraula per part de la Presidència ". Aquest gest va generar cert malestar entre els diputats del PDeCat.