Quantcast

Rajoy convida al diàleg i la reforma constitucional sota un marc legal

Mariano Rajoy ha convidat al diàleg i la reforma constitucional durant la compareixença d'avui al Congrés dels Diputats. “Es pot dialogar en un marc com aquest? Per descomptat” , afirmava el president del Govern recordant que per a això s'haurà de respectar les normes que regeixen la democràcia espanyola.

Rajoy, igual que Margarita Robles -portaveu del PSOE al Congrés-, ha rebutjat la legalitat i el caràcter democràtic del referèndum del passat 1 d'octubre. “He d'advertir que no és possible acceptar la imposició sota l'aparença d'un diàleg equívoc, deia el president reafirmant que no és possible el diàleg entre democràcia i il·legalitat.

El discurs de Rajoy, dirigit a la totalitat del territori espanyol, ha advocat per la inclusió i el respecte del catalanisme constitucional, el qual és fruit d'afectes entrecreuats durant segles, on les diferències conviuen sense que ningú cregui que és millor.

Per a restaurar la normalitat i la convivència respectuosa, Rajoy ha obert les portes a una reforma constitucional que ha de ser realitzada sota la legalitat i el respecte a la justícia. La Constitució, diu Rajoy, no és una llei perpètua , però ha de reformar-seguint els processos legals”.

Ampliarem informació.