Quantcast

Gabriel Rufián demana valorar que Puigdemont hagi estès la mà "als de les porres"

Gabriel Rufián ha afirmat al Congrés dels Diputats que Carles Puigdemont va realitzar un gest de "enorme generositat i valència " , ja que el que va fer va ser "estendre la mà, fins i tot, als de les porres " , en referència a la intervenció policial de l'1-O ja que el president de la Generalitat demani negociar amb el Govern sobre la declaració d'independència i la celebració d'una consulta pactada.

Rufián va fer aquesta afirmació en el Ple del Congrés, on va preguntar per la intervenció policial de l'1-O al portaveu de l'Executiu, Íñigo Méndez de Vigo.

El parlamentari va reclamar als membres del PP "que siguin demòcrates per una vegada a la vida" i acceptin dialogar, cosa que ha contraposat al fet que el diumenge de la consulta secessionista s'enviés a "salvatges" < / i> per "apallissar" a catalans, en referència a l'actuació policial dels agents fa deu dies.

Per la seva banda, Méndez de Vigo va reclamar a ERC i als altres partits nacionalistes "que tornin a la llei" , ja que dins de la legalitat és possible un diàleg "sense data de caducitat" .

"El diàleg només cap dins de la llei" , va afirmar el portaveu de l'Executiu, qui també es va referir al fet que Espanya no necessita intermediaris de cap tipus per a resoldre la crisi a Catalunya, ja que "un país puixant no necessita mediadors" . < / p>