Quantcast

Més de 30.000 evacuats pels incendis al nord de Califòrnia

Enmig d'un clima calorós i sec amb forts vents, avancen els incendis produïts al nord de Califòrnia des que diumenge passat iniciessin la seva activitat. Segons dades facilitades pel Departament Forestal i de protecció contra incendis, fins al moment han deixat almenys 17 morts i 46.500 hectàrees han estat calcinades.

Les víctimes mortals han estat registrades en els comtats de Sonoma (11) , Mendocino (3), Napa (2) i Yuba (1), segons publica el diari 'La Vanguardia'. Al nombre de víctimes, se li suma 200 persones desaparegudes de les quals 45 han estat ja localitzades, segons els informes que va rebre ahir l'oficina del agutzil del comtat de Sonoma.

Més de 2.000 llars i comerços han estat destruïts pel foc i 30.000 persones han estat evacuades. Gràcies al fet que els potents vents han perdut força i les baixades de temperatures, els bombers han pogut avançar en la feina de casa per prendre el control durant la passada nit.

A causa del devastador panorama, Jerry Brown, governador de Califòrnia , va declarar l'estat d'emergència en vuit comtats del nord i en Orange, al sud. A més, es va veure obligat a enviar una carta al president, Donald Trump, a la recerca d'ajuda d'emergència. El president Trump no es va fer esperar i va aprovar aquest dimarts la declaració de desastre, el que facilitarà la intervenció d'ajuda i l'enviament de recursos forestals per extingir els incendis.