Quantcast

El Seprona busca el culpable de matar a trets un linx ibèric

El Seprona (Servei de Protecció de la Naturalesa) de la Guàrdia Civil està disposat a "donar caça 'al responsable d'haver abatut a trets un linx ibèric a Sierra Morena (Jaen).

El cos de l'animal, una femella d'un any d'edat, va ser trobat el passat 13 de setembre a la localitat de Villanueva de la Reina (Jaén) per membres del projecte 'Life + Iberlince' el Seprona ha demanat la col·laboració ciutadana per localitzar el responsable dels fets, per això ha habilitat un correu electrònic ([email protected]), tal com informen des de la Vanguardia .

El cadàver del felí va ser enviat al Centre d'Anàlisi i Diagnòstic de la Fauna Silvestre de la Junta d'Andalusia (CAD), per realitzar-li la corresponent autòpsia., que va revelar que la causa de la mort havia estat per tret.

Aquest fet és un delicte greu.

La Llei del Patrimoni Natural i de la Biodiversitat, estipula com a infracció molt greu " la destrucció, mort, deteriorament, recol·lecció, comerç o intercanvi, captura i oferta amb fins de venda o intercanvi o naturalització no autoritzades d'espècies de flora i fauna catalogades en perill d'extinció, així com la dels seus propàguls o resta es ". A més, el Codi Penal estableix que la mort d'un exemplar de qualsevol espècie protegida comporta penes de presó de fins a dos anys de presó.

Coneixes a & # 128.128; & # 128169; que va matar a trets un linx a Sierra Morena? https://t.co/IHSwC2cTvL a Ajudem a caçar-lo a & # 128.222; 062 a & # 128.233; [email protected] a We & # 10084; & # 128047; Linx pic.twitter.com/M3BaysaOYM

& mdash; Guàrdia Civil (@guardiacivil) 8 octubre 2017

< p>