Quantcast

Ana Mato, Luís Bárcenas i el Partit Popular demanen ser absolts en el judici del 'cas Gurtel'

L'ex-ministra de sanitat Ana Mato i el Partit Popular han rebutjat ser responsbles civils com a partícips a títol lucratiu després que la Fiscalia Anticorrupció insisteix en la seva condemna. L'ex-tresorer del PP Luís Bárcenas també ha sol·licitat ser absolt .

La Fiscalia, que va rebaixar en tres anys la condemna de Bárcenas dilluns passat després de ser eliminada la seva acusació per un delicte contra la Hisenda Pública, va elevar a definitives les penes de presó per als 37 condemnats i va mantenir la petició de 125 anys de presó per a Francisco Correa, capitost de la trama.

quant a la condemna sol·licitada per Mato i el Partit Popular, la Fiscalia creu que han de ser considerats partícips a títol lucratiu , reclamant-los a l'ex-ministra 28.468 euros i al partit 328.440 , al que s'han oposat aquest dimecres les seves defenses.