Quantcast

L'EENSM exposa a Sèrbia la implementació del model d'atenció primerenca centrat en la família i els entorns naturals

Representants de l'Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell (EENSM) han presentat aquest cap de setmana a Sèrbia el model d'intervenció de la primera infància que la institució està desenvolupant al Principat. La presentació ha tingut lloc en el marc de l'Eurlyaid Conference, la conferència anual que reuneix a professionals del sector per parlar sobre la implementació d'aquest model que s'està estenent i consolidant a Europa.

Durant el congrés, la delegació andorrana ha exposat la seva experiència en la transformació cap a pràctiques d'atenció centrada en els entorns naturals dels infants, famílies i escoles bressol del país. Les encarregades de fer-ho han estat la directora del Servei d'Estimulació Precoç de l'EENSM, Montse Seivane, acompanyada de la neuropsicòloga Carolina Pastor i de la Dra. Margarita Cañadas, professora de la Universitat Catòlica de València i col·laboradora de l'EENSM.

Durant la seva intervenció, l'equip del centre va desgranar els desafiaments i estratègies que s'estan desenvolupant a Andorra per atendre als infants i les seves famílies en l'entorn natural, així com el suport i assessorament tècnic que es dona des del Servei d'Estimulació Precoç de l'EENSM a les escoles bressol de responsabilitat pública.

Davant dels experts i professionals presents s'ha posat també en valor la importància de la col·laboració i la coordinació entre els principals agents d'interès i la implicació de les polítiques i recursos públics. En aquest sentit, és important destacar el suport del ministeri d'Afers Socials del Govern d'Andorra que, amb les polítiques inclusives que està desenvolupant, està fent possible la implementació d'aquest nou model.

L'Eurylaid Conference 2017 és una conferència europea en què diferents professionals en intervenció a la primera infància comparteixen les seves experiències. Enguany, sota el títol 'Intervenció a la primera infància: per assolir els objectius de desenvolupament sostenible del nou mil·lenni', la conferència ha abordat aspectes relacionats amb l'avaluació i intervenció primerenca.