Quantcast

Reunió d'urgència de Rajoy i Sánchez a Moncloa i convocatòria extraordinària del Consell de Ministres

El president del Govern, Mariano Rajoy, i el líder del PSOE, Pedro Sánchez s'han reunit aquest vespre al Palau de la Moncloa on tots dos han analitzat les mesures que s'han de prendre a partir d'ara per donar resposta a la ambigua declaració d'independència que ha protagonitzat el líder de la Generalitat, Carles Puigdemont.

Rajoy, que ha convocat per a aquest dimecres un Consell de Ministres extraordinari, intervindrà a primera hora de la tarda al Congrés dels Diputats. L'executiu central, en boca de la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, considera que Puigdemont "ha sumit a la seva comunitat en una incertesa absoluta".

El Govern insisteix que el referèndum va ser inacceptable, i per tant, "ningú pot treure conclusions d'una llei que no existeix, d'un referèndum que no s'ha produït i d'una voluntat que s'apropien. No poden imposar una mediació sense tornar a la llei. Cal respectar les regles del joc i no inventar-", ha assegurat la vicepresidenta.

Prèviament, el ministre de justícia, Rafael Catalá, assegurava que "no es pot donar per vàlida un no declaració d'independència".

< p> Mentrestant, el líder socialista ja va assegurar aquest dilluns passat que donaria suport a la resposta constitucional que donés l'Estat al desafiament sobiranista en el qual cas que hi hagués declaració unilateral d'independència.