Quantcast

El servei d'atenció domiciliària ha crescut des de la centralització i arriba a 260 usuaris

El ministre d'Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, ha anunciat que arran de la centralització del servei d'atenció domiciliària, ara en mans del Govern, el servei ha crescut entre uns 20 i 30 usuaris nous, arribant a la xifra de 260. Espot atribueix aquest creixement a la centralització del servei, que es va produir el passat juliol, i entén que aquest canvi de tendència “referma l'aposta per poder arribar a més gent i a gent més depenent”. El ministre també ha apuntat que actualment no s'ha augmentat la plantilla de treballadors i que el servei, malgrat l'increment, s'està realitzant amb el personal que tenien els comuns i el SAAS.

Tot i això, Espot ha afegit que en cas que el servei no es pugui garantir, si segueix el creixement d'usuaris, està sobre la taula la possibilitat de contractar més personal o d'esterilitzar els serveis nocturns i de caps de setmana. “Hem assolit els objectius i hem fet accions de potenciació i de publicitat que també expliquen el creixement”, ha remarcat. Tot plegat ho ha indicat durant la celebració de la Festa Magna a la sala del Prat del Roure, on també ha aprofitat per explicar, als prop de 500 assistents, les 21 accions del pla d'atenció integral per a la gent gran, 'Tu ets important', presentat dijous passat.

En referència a la celebració de la festa, que enguany celebra la 24a edició, el ministre Espot ha indicat que el seu discurs ha volgut, precisament, explicar els punts més destacats d'aquest nou pla a les persones que els afecta de manera directe. “No es tracta de propostes boniques, sinó que algunes ja les estem implementant”. Per la seva banda, el cap de Govern, Toni Martí, ha volgut agrair a la gent gran la feina feta en el passat perquè “han estat la generació que ha creat el que ha pogut gaudir la meva generació”, ha recalcat. Martí també ha destacat que la diversitat també crea i dona nom a l'Andorra actual.

“No tot es pot solucionar en un sol mandat, sé que hi ha pensions baixes i que encara queda molt per fer, però aquest Govern és el que gasta més amb la gent gran”. En aquest mateix sentit, el cap de Govern ha remarcat que les 21 accions del pla d'atenció integral passen per enfortit la cohesió social i aquesta passa perquè la gent pugui viure dignament.

El president de la Federació d'Associacions de Gent Gran, Simó Duró, ha expressat que posposaran la valoració de les accions del Govern fins el proper 19 d'octubre, moment que se celebrarà l'assemblea general. Tot i això, Duró ha apuntat que “sembla que les coses caminen, però encara no hem arribat a la realitat”. En aquest sentit, des de la federació s'ha recordat que cal calanderitzar les propostes i es reclama que el tercer pagador hauria de ser extensiu per a totes les persones grans.

La 24a Festa Magna a part d'aplegar a 500 padrins també ha congregat a nombroses autoritats, entre les quals, a més de Martí i Espot, hi havia els ministres Sílvia Calvó, Carles Álvarez i Eva Descarrega, el síndic general i la subsíndica general, Vicenç Mateu i Mònica Bonell, i nombrosos cònsols.