Quantcast

El consell de ministres d'aquest dimecres tracta la situació de Catalunya

El consell de ministres està reunit, una hora abans del previst, per analitzar la situació de Catalunya, després de la compareixença del president de la Generalitat, Carles Puigdemont en la qual va proclamar la independència de Catalunya i automàticament la decisió de suspendre-la invocant la necessitat de mediació i de diàleg.

Així, a la tarda es donarà a conèixer el posicionament del Govern, ja sigui a través del ministre portaveu o d'ell mateix. Martí ha reconegut que la situació “és preocupant” ja que “les posicions estan molt enfrontades”, però que Andorra no ha previst cap pla de contingència “pel que pugui passar a Catalunya”.

Martí ha negat que hagi estat una de les persones que s'ha ofert a Mariano Rajoy per mitjançar en la negociació, tal com apunta el director el diari La Vanguardia, en un article d'opinió. “S'ha dit per activa i per passiva que Espanya no vol mediadors i, a més, no em pertoca a mi fer de mediador”, ha puntualitzat. El que sí que ha reconegut és que ha trucat a les dues parts, per parlar de la situació tant amb la Generalitat com amb el govern espanyol, “perquè a ningú se li escapa on estem situats geogràficament”, i perquè “no parlar amb els interlocutors seria una falta de responsabilitat”. Amb tot, Martí no ha volgut desvetllar el contingut de les converses.