Quantcast

La Generalitat reclama el pagament d'impostos a la Hisenda catalana

Mentre les empreses es preparen per evitar la caiguda en un marc d'inseguretat jurídica, l'executiu català continua treballant en la creació i finançament d'un marc legal per a una Catalunya independent. En aquest marc, i segons publica 'ABC', la conselleria d'Economia i Hisenda estaria reclamant ja el pagament dels impostos estatals a les empreses participades per la Generalitat.

Amb aquest objectiu, el Govern ha preparat un programa perquè les 145 empreses participades per la Generalitat, paguin els seus impostos estatals a l'Agència Tributària de Catalunya (ATC), tot i que la reclamació fiscal no es limitaria a aquestes, i s'hauria estès a altres companyies privades i autònoms, de cara a la propera campanya de presentació de models en Societats i IVA a l'Agència Tributària que acaba el 20 d'octubre.

La Generalitat assegura, en canvi, segons 'ABC' que el programa és voluntari i només s'ha remès a empreses públiques. Això sí, reconeix que pretén ampliar el seu perímetre a les universitats.