Quantcast

Sáenz de Santamaría anuncia l'aplicació de l'article 155 si Puigdemont “declara unilateralment la independència”

El Govern eleva el to a poques hores que aquest dimarts el president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, acudeixi al ple del Parlament, on podria proclamar una declaració unilateral d'independència.

La vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría ha assegurat que si finalment Puigdemont consuma la seva amenaça, s'activarà l'aplicació de l'article 155 de la Constitució per “restaurar la llei i la democràcia” en aquesta comunitat.

En declaracions a la cadena Cope, Santamaría ha assegurat que el Govern té aliats polítics:

“Estem parlant amb molts grups constitucionalistes que representen una immensa majoria d'espanyols per moure'ns des de l'acord. És moment d'unitat, de construir aquest diàleg per anar avançat amb amb els partits que estem unit en defensa de sobirania, la llibertat i igualtat “, ha assegurat.