Quantcast

Gairebé 200 joves participen en la setena edició de la Gimknát a 7 bandes

Un total de 198 joves distribuïts en 48 equips s'han mogut per totes les parròquies al llarg d'aquest dissabte per celebrar la setena edició de la Gimkna't a 7 bandes. L'activitat, organitzada conjuntament pels set comuns i el Govern, ha fet passar a tots els participants per les set parròquies i en cadascuna d'elles hi han realitzat una prova. Els joves també han passat una prova extra a Andorra la Vella, arribant així a fer-ne vuit. Totes elles tenien una relació directa amb la temàtica que enguany envoltava la gimcana, el malbaratament alimentar i la sostenibilitat.

L'activitat ha començat a dos quarts de deu del matí a la plaça del Consell General on als participants han pogut recollir els seus passaports, una motxilla i una carmanyola amb dinar. A partir d'aquest moment, els joves intrèpids, entre els 12 i els 20 anys, s'han distribuït per tot els país, mitjançant el transport públic, per intentar completar les vuit proves amb el menor temps possible. La plaça del Consell General s'ha tornat a omplir dels joves participants cap a les set del vespre. Després de recollir el berenar per recuperar forces, les autoritats, encapçalades per la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, i la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, han realitzat l'entrega de premis.

L'equip 'Rata 1234', en la categoria de 12 a 15 anys, i l'equip 'Nameless', en la categoria de 16 a 20 anys, han estat els guanyadors de la setena edició. El primer equip ha rebut, com a premi, una estada per a quatre persones en règim de mitja pensió al refugi del Comapedrosa, quatre entrades a Caldea i quatre entrades de dia a Naturlandia. En el cas de l'equip 'Nameless' s'han endut una estada a Salou amb entrada a Ferrari Land i quatre entrades al Centre Esportiu d'Ordino.

Olga Gelabert, ha destacat que tots els participants “han gaudit moltíssim i a més el bon temps ha acompanyat”. Per la seva banda, la ministra Calvó ha destacat que la temàtica del malbaratament d'aliments no només s'ha estudiat i interpretat en les proves, sinó també al llarg de tota l'organització de la gimcana. L'objectiu de la Gimkna't a 7 bandes és ampliar l'oferta de lleure adreçada als joves, donar a conèixer els diferents punts d'informació juvenils, així com promoure la utilització del transport públic.