Quantcast

El Principat acull la reunió del comitè mixt de l'acord monetari entre Andorra i la UE

Aquest divendres s'ha celebrat a Andorra la reunió anual del comitè mixt de l'acord monetari entre Andorra i la Unió Europea (UE). Aquest acord, signat l'any 2011, dona el dret a Andorra a emetre monedes d'euro, alhora que va acompanyat d'un annex que relaciona les disposicions jurídiques que el Govern d'Andorra ha d'implementar, mitjançant transposició directa o eventualment mitjançant l'adopció de mesures equivalents, en el termini fixat, dels àmbits següents: bitllets i monedes d'euros; legislació en matèria bancària i financera; legislació en matèria de prevenció del blanqueig de capital, de prevenció del frau i de falsificació de mitjans de pagament i legislació en matèria de recopilació de dades estadístiques.

Aquest any ha tingut lloc al Principat d'Andorra ja que ha assumit la presidència. El comitè mixt es reuneix un cop l'any, per tal d'acordar els terminis relatius a les noves disposicions incloses en l'annex de l'acord monetari. Aquest comitè mixt està integrat per representants del Principat d'Andorra i de la Unió Europea. Per part de la Unió Europea està encapçalada per Johan Khouw, cap de la DG ECFIN (Comissió Europea) i composta per representants de la direcció general d'Afers Econòmics i Financers de la CE, del Banc Central Europeu, del Tresor espanyol, del Banc d'Espanya i del Banc de França.

Per part d'Andorra, la delegació ha estat encapçalada per la secretària d'Estat d'Afers Financers Internacionals, Clàudia Cornella, i ha comptat amb la participació de la cap de missió i ambaixadora d'Andorra a la UE, Esther Rabasa, i amb representants dels ministeris de Finances; d'Afers Exteriors; d'Afers Socials, Justícia i Interior; de l'AREB, de l'INAF i de la UIFAND.

Ambdues delegacions han valorat positivament la reunió, durant la qual s'han adoptat els acords relatius a la incorporació de nous actes jurídics i als seus respectius terminis. Així mateix, la trobada ha permès posar de relleu tot el treball que el Principat d'Andorra ha realitzat al llarg d'aquest darrer any, i totes les reformes que s'han dut a terme com a part d'una estratègia global d'homologació als estàndards internacionals.