Quantcast

Entrevista. Àngel Villacampa: "Crec en el futbol femení i no ho canvio per res"

Àngel Villacampa és un dels protagonistes del creixement del futbol femení espanyol. Entrenava al futbol masculí, va provar en el femení, i ja no pensa en una altra disciplina. Ha implantat un model clar en l'Atlètic.

Pregunta: Com ha crescut el futbol femení des que va començar en això?

< b> Resposta: És molt evident, des que es televisen quatre partits cada cap de setmana, els sponsors, muntants de cada partit i amb això la repercussió que està obtenint el futbol femení.

< b> P: s'imaginava en algun moment que podies obtenir un trofeu d'aquesta importància o portar a l'Atlètic a ser campió?
R: Sincerament, no t'ho esperes per a res, és veritat que comences a formar-te, a marcar-te uns objectius i traçar un full de ruta, és evident que és un somni fet realitat

p: quan va decidir Àngel Villacampa ser entrenador de futbol femení?
R: Jo era entrenador del planter de l'Atlètic de Madrid, entrenava als nois i va sorgir la possibilitat d'entrenar al futbol femení. Em va enganxar tant la possibilitat i vaig començar a creure tant que mai ho canviaria per res.

P: Quins motius creu que hi ha perquè l'afició de l'Atlètic de Madrid s'enganxi a omplir el camp per veure a les noies?
R: Nosaltres intentem plasmar una idea de futbol al terreny de joc i que l'espectador no vegi un simple partit, vam intentar transmetre la idea comuna que tenim d'aquesta manera de joc.

p: Nova temporada, noves il·lusions, nou estadi … ¿com afronta l'Atlètic de Madrid aquesta temporada?
< b> R: Amb el mateix objectiu de l'any passat, ser cada dia millors, per a això tenim excel·lents jugadores, moltes han vingut aquesta temporada, i això ens obliga a reinventar-nos o modificar la nostra manera de jugar, i poc a poc anirem jugant millor, segur.

P: Al fil d'aquesta resposta, pel que fa a les noves jugadores, què similituds hi ha entre l'actual Atlètic de Madrid i el de l'any passat? R: el que et vinc explicant, una mica els perfils que tenen les jugadores, que al cap ia la fi són diferents, i en sortir una jugadora i entrar altra no es modifiquen molt les coses. No canviem pel que fa al model de joc, la nostra filosofia o els nostres valors, sinó només en alguns moments ens fa jugar d'una altra manera.

P: Un petit pronòstic per aquesta temporada, com va a finalitzar l'Atlètic de Madrid en Lliga i quin serà el seu paper a la Champions?
R: Complicat. No m'agrada dir a llarg termini, però si et puc dir que tenim un full de ruta molt ben traçada per ser cada dia millors, amb humilitat, amb la filosofia tan arrelada del partit a partit que ens ha anat tan bé i no ens anem a sortir-ne.