Quantcast

El Cap dels Mossos declara avui a l'Audiència Nacional investigat per un delicte de sedició

La jutge de l'Audiència Nacional, Carmen Lamela, ha cridat a declarar tant al Cap dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, com als presidents de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sánchez, i al de Ominum Cultural , Jordi Cuixart, i una intendent de la policia autonòmica, Teresa Laplana, en qualitat d'investigats (antics imputats) per un delicte de sedició, relacionat amb les concentracions i aldarulls que es van produir davant la seu de la Conselleria d'Economia el 20-S .

El delicte de sedició està castigat amb penes d'entre 4 i 8 anys de presó, que en el cas de les autoritats pot arribar als 15 anys.
La Fiscalia els acusa com a responsables i instigadors de les protestes i disturbis que prop de 40.000 persones van protagonitzar als carrers de Barcelona el passat 20 de setembre. Dia en el qual s'havia posat una macrooperació judicial en marxa, amb registres en seus de la Generalitat, amb l'objectiu de confiscar documentació relativa a la convocatòria i organització de la consulta il·legal de l'1-O.

Segons la denúncia interposada pel Ministeri Públic, els manifestants, animats per les organitzacions independentistes de ANC i Omnium, van tractar de bloquejar la sortida al carrer dels agents de la Guàrdia Civil i del personal administratiu. Tot això, mentre la subalterna de Trappero, Teresa Laplana, era responsable de l'operatiu que es trobava davant de la seu del Goviern.

Segons la querella interposada pel Ministeri Públic i que va donar lloc a l'obertura d'aquesta causa, quan la comitiva judicial va acabar el seu treball, va ser el mateix jutge que havia ordenat els registres, el que "es va posar en contacte amb el més gran dels Mossos per ordenar-li expressament que activés el dispositiu de seguretat "i que fins aquell moment no ho havia fet, tot i la tensió que es vivia al carrer.