Quantcast

Repassem les candidatures nacionals per als MTV EMA

12 de novembre, Londres. Aquesta data i aquest lloc estan marcats a foc per l'agenda musical. Allà es partirà i repartirà l'èxit de l'escena europea en els últims dotze mesos. Allà es triaran noms, cançons i gires que, sota un criteri subjectiu, han estat considerades les millors.

Les millors a nivell internacional, sí, però també a nivell nacional. Tanquem les mires i, un cop més, ens centrem en el producte nacional. Fixem la mirada en el premi de Millor Artista a Espanya i els seus candidats. Les examinem i analitzem.

Vam intentar buscar un favorit, destapant el nostre criteri i gust. Això sí, posem per davant l'altíssim nivell dels nominats. Ens ho posen difícil. Ens fan reflexionar.

Un per un, ens fiquem en el moll.

VIVA SUÈCIA | La trajectòria del grup murcià està sent imparable i ja se situen com a capdavanters de l'indie patri. La formació va arribar al 12 en llista de vendes a Espanya amb el seu segon disc Altres Principis Fonamentals i es consolida després de signar la millor cançó del curs passat segons els Premis MIN. < / p>

Hem pogut gaudir-ne en festivals com el FIB o Mad Cool sense importar-los l'hora ni l'escenari. Malgrat la seva curta trajectòria, s'ha demanat en més d'una ocasió que ocupin l'escenari principal i tot apunta que l'estiu que serà així.

La generació dels Vetusta, Loris i Dorians tendeix el testimoni i ells han de ser els que ho recullin.

KASE O | El raper saragossà triomfa amb el seu primer disc en solitari, El Cercle . Javier Ibarra s'ha estrenat en solitari amb un disc íntim i sincer que convida a tot tipus de sensacions.

El Cercle et convida a riure ia plorar, consolidant a Ibarra com una icona del rap i un exemple d'esperança per a l'escena urbana més clàssica.

LORI MEYERS | Sobre les seves espatlles recau la composició d'alguns dels hits indies més sonats dels últims anys. El seu últim àlbum En l'espiral ha sumat 8 milions de reproduccions a Spotify amb Evolució o Sempre brilla el sol i no és l'únic single que ha arribat a les 7 xifres.

Es tracta d'un àlbum que conté tints de rock i disco-funk sense deixar de banda l'indie pop. El seu sisè treball està ple d'una complexitat i turbulència que ens encanta tot i que no ha acabat de ser entesa pel seu públic habitual.

MIGUEL BOSÉ | Què fa aquest senyor aquí? Ens hem de remuntar tres anys enrere per trobar el seu últim àlbum inèdit i el més proper que trobem en la seva discografia és un directe desendollat ??amb MTV.

Amb MTV? Vaya. Sembla més una campanya publicitària que una nominació seriosa. No volem faltar al respecte a un artista fonamental en la història de la música espanyola, però aquesta nominació hauria tingut més sentit en 2007.

En aquest cas, ens ho han posat fàcil.

C. tangana | Pucho està canviant el gènere urbà a Espanya, això és un fet, ens agradi o no. Ha aconseguit dissenyar una ruta perfecta que l'ha portat del nínxol a l'èxit més rotund. Són més de 39 milions de reproduccions del que acumula Mala dona i en les pròximes hores coneixerem el seu primer àlbum en solitari.

Tangana és una mina d'or i diamants ; a la seva mà està fer història o quedar relegat a un artista estiuenc present en recopilatoris de benzinera. Confiem que el resultat sigui el primer.

El nivell és alt, però el criteri sempre és subjectiu. Per això, nosaltres aportem el nostre. Visca Suècia, per mèrits i nivell, es presenta com un dels grans favorits, encara que tot apunta que el guardó caurà del costat de Pucho.

C. Tangana ha destrossat fronteres i xifres.

Xifres; aquest fred dada decisiva.