Quantcast

Puigdemont contesta al Rei: "Majestat, així no. Fa seves les polítiques del Govern de Mariano Rajoy"

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, en una declaració institucional, ha contestat al Rei Felip VI, qui 24 hores abans havia acusat el Govern de "vulnerar d'una manera sistemàtica" la llei, fins trencar els principis democràtics i demostrar una deslleialtat inadmissible cap a les autoritats de l'Estat.

"Majestat, així no. Amb la seva decisió d'ahir, vostè va decebre a molta gent a Catalunya que li aprecia i que li ha ajudat en moments difícils de la institució. Gent que esperava de vostè altre to i una apel·lació al diàleg ", li ha recriminat Puigdemont, en una dura intervenció. "Vostè fa seves les polítiques del Govern de Rajoy", ha afegit.

& # 9654; & # 65.039; < a href = "https://twitter.com/hashtag/President?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw"> #President @ KRLS : el rei fa su el discurs i els polítiques del govern Rajoy que han Estat catastròfiques per Catalunya pic.twitter.com/ bL0FzpdYdV

& mdash; Govern. Generalitat (@govern) 4 octubre 2017

El president de la Generalitat ha criticat les càrregues policials que es van registrar durant l'1-O, i ha afirmat que la independència "està més a prop que mai. el meu equip" no es desviarà ni un mil·límetre del compromís de pau i serenitat però alhora de fermesa amb la qual volem fer les coses ".

a més ha tornat a insistir en la idea de la" mediació ", amb l'objectiu de trobar solucions al conflicte" < / span> des de la política i no des de la policia ".

Després del discurs, el Govern de Mariano Rajoy ha emès un comunicat on rebutja" rotundament "les crítiques al Rei. Segons es diu en el text, "Si vol parlar o negociar, o vol enviar mediadors, sap perefectamente el que ha de fer abans: tornar al camí de la llei, que mai va haver d'abandonar ".