Quantcast

Gerard Piqué: "Hi ha un problema polític a Espanya. O hi ha diàleg o anirà a més"

Després de tres dies de màxim enrenou després de les seves paraules davant els successos ocorreguts a Catalunya el dia 1 d'octubre, Gerard Piqué ha aprofitat en roda de premsa per aclarir el seu compromís ferm amb la selecció espanyola i respondre a les preguntes que posaven en dubte la seva postura sobre el referèndum d'independència.

el defensa del Barcelona, ??pel que fa a l'ambient tens que es va viure dilluns passat i que s'ha viscut en els últims partits de la selecció espanyola en territori nacional, admet que tractarà de "revertir la situació" treballant per jugar al màxim nivell: "No és agradable que la gent que et dóna suport al teu equip estigui en contra teva. Vull ajudar en tot el que pugui, i ens hem de centrar en aconseguir els tres punts davant Albània ".

Piqué va tornar a fer un incís pel que fa al nivell de compromís que té amb la selecció. Davant l'allau de preguntes sobre la seva postura en el referèndum d'independència i sobre el seu desig d'expressar les seves opinions, ha subratllat que és "dolorós" veure com el critiquen, ja que qualifica el seu compromís de "irreprotxable" i que és impossible posar-ho en dubte.

No obstant això, la qüestió clau es va centrar a l'hora de parlar dels polítics. Considera que "o hi ha diàleg o anirà a més". Gerard "respecta i entén" que hi hagi gent que discrepa del que el pensa, i que es respectin les dues parts mútuament: "Asseure i parlar és positiu. El diàleg apropa a les persones. El més important és el respecte i el diàleg" va explicar el futbolista.

d'altra banda, el defensa va argumentar que no va tenir temps per a prestar atenció al discurs del rei Felip VI i que mai s'ha postulat a favor de la independència de Catalunya: "no vaig poder prestar atenció al discurs del rei, perquè estàvem jugant a la pocha. I que quedi clar, en cap moment m'he declarat a favor de la independència. Només vull que la gent s'expressi votant, sigui votant sí, no o en blanc "

A més, ha plantejat un punt de vista alternatiu sobre el per què un independentista si podria jugar amb la selecció: "¿si creus que un país com Espanya és l'hòstia, per què un independentista no pot jugar amb la selecció? " Va plantejar Piqué, que només se centra en classificar-se per al Mundial de Rússia: "L'únic que em preocupa no és si es declara o no la independència, sinó aconseguir guanyar a Albània i classificar-nos" ha sentenciat.