Quantcast

La protecció dels drets dels infants a nivell internacional

Els nens i nenes tenen una sèrie de drets de què han de gaudir plenament per al seu desenvolupament personal. Si no es protegeixen aquests drets, els menors creixen en situació de vulnerabilitat i amb més dificultats a l'hora de desenvolupar-se com a adults.

És per això que, per assegurar el seu futur, els seus drets la legislació internacional ha consagrat aquests drets. Un reconeixement que ha estat ratificat per la major part de països d'arreu del planeta.

on estan establerts els drets dels nens i nenes?

els drets de l'infant estan recollits principalment en la Convenció sobre els Drets de l'Infant, d'aquesta manera el tractat ratificat per major nombre de països de tota la història. També coneguda com la Declaració dels Drets de l'Infant, la Convenció es va aprovar com tractat internacional dels drets humans el 20 de novembre de de 1989.

El nombre de països que han ratificat aquest tractat és de 194. Aquests es van comprometre, mitjançant la seva signatura, a la protecció i promoció dels drets de la infància per prosperar, aprendre, créixer i fer escoltar les seves veus. És vital per a tots aquests països cuidar els drets d'aquests nens i nenes, perquè tinguin un millor futur.

Des que s'aprovés aquest tractat, han estat molts els avenços aconseguits pel que fa a drets de la infància. S'han vingut prestant béns i serveis de vital importància, alhora que ha crescut el reconeixement de la necessitat d'establir un entorn protector que defensi nens i nenes de l'explotació, la violència i els maltractaments.

Quins són els drets del nen i la nena

La Convenció sobre els drets de l'Infant ve estructurada en 54 articles, en els quals s'estableix quins són els drets dels infants i les nenes. S'hi reconeix que aquests són individus amb dret de ple desenvolupament fí sic, així í com mental i social. També s'estableix el dret dels infants a expressar lliurement les seves opinions.

de la mateixa manera, la Convenció s'ha convertit en un model per a la supervivència, la salut i el progrés de tota la societat humana. No obstant això, encara hi ha grans diferències entre països pel que fa a els drets de nens i nenes es refereix. És per això pel que s'han creat mètodes d'ajuda com l'apadrinament.

Mitjançant l'apadrinament es constitueix un nexe d'unió entre els donants i les famílies de gran quantitat de països en desenvolupament. A través de les ONG que ofereixen programes d'apadrinament de nens i nenes, els padrins poden fer seguiment dels programes de desenvolupament en què s'inverteixen els fons i conèixer les aportacions que fan a la comunitat.

els donatius que ofereixen els padrins i padrines s'empren en projectes comunitaris, que milloren la qualitat de vida dels menors a través de diverses accions com la construcció d'escoles, programes d'aigua i sanejament, etc.

Aquestes contribucions no són destinades a un nen o nena en particular per evitar aïllar un menor de la seva família, oa una família de la seva comunitat. És per això que els donatius es fan servir en millorar les condicions de tota la comunitat.