Quantcast

Carles Puigdemont a la BBC: “La independència es declararà en qüestió de dies”

Després del referèndum il·legal de l'1-O, Carles Puigdemont assegura que la independència es declararà tot just “48 hores després que es facin oficials tots els resultats que s'estan escrutant. Probablement això acabarà quan hagi els vots de l'exterior i per tant ens movem entre el cap de setmana i inicis de la setmana que ve”.

En una entrevista a la BBC, emesa minuts abans de la declaració institucional del Rei, el líder de Govern es referia a l'aplicació de l'article 155 de la Constitució, que suspèn l'autonomia.

“Serà un altre error d'aquesta cadena d'errors. Després de cada un hem sortit més reforçats. Avui estem més a prop de la independència que fa un mes i no només perquè avancem en el calendari que teníem fixat , sinó perquè a cada setmana i cada error hem acumulat més força social, més majoria a Catalunya que no accepta aquesta situació. la decisió definitiva seria la intervenció de l'autonomia, l'arrest dels membres del govern o el meu propi arrest “.

Segons la seva opinió, la reacció de la Unió Europea ha estat “molt decebedora”.

VEURE ENTREVISTA COMPLETA