Quantcast

L'Audiència Nacional cita al cap dels Mossos per un delicte de sedició

L'Audiència Nacional ha citat per a divendres que al més gran dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, ia una de les seves subordinades. Estan acusats d'un presumpte delicte de sedició. La jutgessa Carmen Lamela ha decidit obrir una investigació per aclarir la seva responsabilitat en el setge que van patir els guàrdies civils que el 20 de setembre realitzaven un registre a la Conselleria d'Economia per intentar desbaratar el referèndum il·legal de l'1-O.

Durant aquesta actuació, prop de 40.000 persones es van concentrar davant de les dependències de la Generalitat de Catalunya, impedint la sortida dels agents i de la comissió judicial que realitzava el registre.

a més de a Trapero, la jutge també ha citat en qualitat d'investigats a la número 2 dels Mossos i als presidents de l'Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sánchez, i d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart. La Guàrdia Civil els atribueix el paper d'organitzar el setge contra els agents.