Quantcast

Els organitzadors de proves esportives hauran de compensar les emissions de CO2 dels seus esdeveniments

El ministre de Turisme, Francesc Camp, i la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, han participat, aquest dimarts, en una reunió amb els organitzadors de proves esportives del país per proposar la compensació de les emissions de CO2 dels seus esdeveniments, segons informa el Govern.

L'executiu afirma que amb la voluntat de contribuir a reduir les emissions de CO2 a l'atmosfera, aposta per impulsar els crèdits de carboni, i és en aquest sentit que durant el 2018 el ministeri de Medi Ambient i Sostenibilitat, a través del Centre Andorra Sostenible, oferirà assessorament als organitzadors dels diferents esdeveniments esportius per tal de calcular la seva petjada de carboni.

Així, a partir del 2019 tots aquells esdeveniments esportius patrocinats per Andorra Turisme hauran de compensar les seves emissions amb la compra de crèdits carboni a entitats que amb els diners rebuts impulsen accions per reduir les emissions.

En la reunió, el president de la Federació Andorrana de Muntanyisme, Jaume Esteve, ha exposat la seva experiència, després d'haver impulsat la compensació de les emissions amb la celebració de la Font Blanca. En aquest sentit ha animat els altres organitzadors a afegir-s'hi, ja que mes enllà d'haver contribuït a mitigar els efectes de l'esdeveniment, ha comportat un benefici inesperat pel ressò internacional positiu que ha tingut aquesta acció.

Els organitzadors han rebut positivament la proposta i ja es preveu que diversos esdeveniments identifiquin, l'any vinent, les emissions de CO2 per poder aplicar mesures correctores en benefici del medi ambient a partir del 2019.