Quantcast

Tributs i Fronteres registra 14.701 declaracions de l'IRPF, un 14% més que l'exercici anterior

Els bons registres que el departament de Tributs i Fronteres va confirmar ara fa una setmana sobre les declaracions sobre la renda de les persones físiques (IRPF) s'han confirmat i la campanya corresponent al 2016 s'ha tancat aquest dilluns 2 d'octubre amb un increment de declaracions xifrat en el 13,8% respecte a l'exercici 2015.

Així, tal com han informat des de l'executiu, s'ha registrat un total de 14.701 declaracions, la qual cosa representa un 7% més de la xifra que es preveia. El 65% s'han tramitat de manera presencial mentre que el 35% s'ha fet a través d'Internet, una opció que va a l'alça.

De fet, l'increment de declaracions respecte a l'exercici 2015, s'ha produït sobretot gràcies a l'augment de declaracions fetes per via telemàtica. Així, mentre que les tramitades via Internet l'any passat van ser 3.555 aquesta any el volum puja fins a les 5.213, la qual cosa representa un 46% més. Pel que fa als tràmits fets presencialment, l'increment ha estat només de l'1%, passant de les 9.365 corresponents a l'exercici 2015 a les 9.488 del 2016.

Com ja havia passat anteriorment, ha estat el mes de setembre el que ha registrat una activitat més intensa. Així, durant els cinc primers mesos es van presentar més de 6.400 declaracions, i a partir del setembre i fins a la finalització del període voluntari, se'n van tramitar prop de 8.300, és a dir que més de la meitat dels tràmits s'han presentat en el darrer mes.

Des del departament de Tributs i Fronteres matisen que aquestes dades són les registrades al tancament del període voluntari de presentació d'aquestes declaracions, però poden variar lleugerament amb l'anàlisi aprofundit dels tràmits.