Quantcast

Interior condecora el número dos d'Trapero amb la Medalla al Mèrit Policial

El ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, ha condecorat a 7 membres dels Mossos d'Esquadra, amb motiu de la festivitat dels Àngels Custodis, i entre ells, destaca la concessió al comissari Francisco Xavier Gámez Martín, adscrit a la Prefectura. A ell se li va a atorgar la Creu al mèrit policial amb distintiu blanc.

Segons fonts policials, la concessió d'aquesta medalla va ser proposada fa mesos, a través de l'excomissari de la Brigada d'Informació de la Policia a Catalunya, Pedro Esteban. No obstant això, la distinció que encara no ha estat lliurada, contrasta amb la tensió del moment, i més quan diferents associacions de Guàrdia Civil i sindicats de la Policia Nacional estudien denunciar la cúpula de la policia catalana.

Com cada any, quan s'acosta el dia dels Àngels Custodis, patrons del Ministeri d'Interior, s'ha elaborat una llista amb el nom d'agents de les forces de seguretat i persones civils als que premia per reconèixer actuacions meritòries .

Des de dijous passat, les diferents comunitats autònomes celebren actes de celebració i condecoracions amb motiu dels Àngels Custodis, però a Catalunya, no s'han pogut celebren aquest dilluns encara davant el complicat moment que es viu.