Quantcast

Catalunya es prepara per a la vaga general convocada per al 3-O

La Generalitat ha decretat els serveis mínims per al transport públic de cara a la convocatòria de vaga general convocada a Catalunya, per a aquest dimarts, 3 d'octubre.

La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, ha dictat una cobertura al metro i l'autobús de Barcelona del 50% en les hores punta i del 25% la resta del dia. Són els mateixos serveis mínims que ha tancat per a Ferrocarrils de la Generalitat; i per als trens Rodalies, ha decretat el 33% durant tota la jornada.

Més enllà dels preparatius per a la vaga convocada per CCOO i UGT per “lluitar contra la repressió i per les llibertats”, el ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, ha defensat l'actuació policial davant la celebració del referèndum il·legal d'aquest diumenge. Al mateix temps ha lamentat a RNE, “els ferits d'un costat i altre” i ha subratllat que “no és agradable veure aquestes imatges”.

En declaracions també a Antena 3, Zoido ha assenyalat que van ser els mateixos Mossos d'Esquadra els que van sol·licitar l'ajuda per escrit a la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, a primera hora del matí. I més enllà de la seva intervenció aquest diumenge, Zoido ha confirmat que els 10.000 agents de policia i Guàrdia Civil desplegats dins el dispositiu de reforç, seguiran fins que “sigui necessària la presència allà per mantenir l'Estat de dret a Catalunya”.

Quant a l'escenari polític, el ministre per tavoz, Íñigo Méndez de Vigo, s'ha mostrat convençut que la declaració d'independència “anunciada” pel president, Carles Puigdemont, tindrà lloc perquè forma part del seu pla personal. En una entrevista a la “Cadena Ser”, Méndez de Vigo, ha assegurat que la seva declaració comportarà l'aplicació de l'article 155 de la Constitució perquè “seria el més greu desafiament al nostre model de convivència”.