Quantcast

Referèndum il·legal 1-0: Segueix l'última hora

Va començar la jornada del referèndum a Catalunya amb enfrontaments i càrregues policials. A primera hora, la Generalitat ha anunciat que farà servir un cens universal que permeti als ciutadans votar en qualsevol col·legi, utilitzant les paperetes que s'han imprès a casa.

El president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, ha votat en un col·legi de Cornellà del Terri (Girona), després que la Guàrdia Civil tanqués el que estava més proper al seu domicili

El president Puigdemont vota. No podin silenciar la veu d'un poble. Votarem i guanyarem pic.twitter.com/lQYf3Wq5ki

& mdash; Jordi Sànchez (@jordisanchezp) 1 octubre 2017

< p>

El Govern ha criticat la passivitat dels Mossos. El dirigent d'Units Podem, Alberto Garzón, ha denunciat que s'han produït ferits en alguns llocs.

I això per voler votar.
¿I contra els corruptes? : Els corruptes són precisament els que donen les ordres de colpejar. pic.twitter.com/TE3qsYbvpn

& mdash; Alberto Garzón (@agarzon) 1 octubre 2017

< p>

el delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, ha assegurat que "tot és una farsa. és la primera vegada en la història en què 45 minuts abans de la votació es canvien les regles del joc. Un joc sense cens electoral visible, sense capacitat de recompte, sense paperetes oficials, sense sobres, que vol dir que no es garanteix ni un sobre una papereta i el vot secret. es confirma, per tant, que l'Estat de Dret ha desmuntat el referèndum. el nostre deure és vetllar per la seguretat dels catalans. No tolerarem que uns quants vulguin imposar els seus objectius ".