Quantcast

Calvó lliura a la plataforma Aldosa Veïns l'informe que conclou que l'ETR de la Gonarda no representa cap perill per a la salut

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, ha lliurat a representants de la plataforma Aldosa Veïns l'informe tècnic emès pel departament d'Enginyeria Elèctrica de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), que conclou que els valors de camps electromagnètics que generarà la futura estació transformadora de la Gonarda seran inferiors a la normativa dels països veïns i a les recomanacions de l'Organització Mundial de la Salut. Calvó s'ha reunit aquest divendres amb membres de la plataforma al seu despatx a l'edifici del Govern, amb presència dels cònsols de la Massana, David Baró i Raúl Ferrer, i el director general de FEDA, Albert Moles.

L'informe, encomanat per Forces Elèctriques d'Andorra (FEDA), afegeix que les edificacions existents a la zona on està previst que s'ubiqui aquesta ETR es troben a una distància de més de 50 metres del límit dels edificis que allotjaran aquesta instal·lació i que, per tant, l'afectació dels camps electromagnètics serà pràcticament imperceptible.

Sílvia Calvó ha reiterat que aquesta estació és indispensable per garantir el subministrament elèctric de qualitat a les parròquies de la Massana i Ordino. La ministra ha reiterat als veïns de l'Aldosa la voluntat del Govern de fer-los participar en el projecte arquitectònic i d'integració paisatgística previ a la construcció de l'estació. En aquest sentit, els ha emplaçat a una pròxima reunió, prevista per a les properes setmanes.