Quantcast

Foment restringeix l'espai aeri a Barcelona aquest cap de setmana per l'1-O

Aviació Civil ha activat les restriccions a l'espai aeri per a la ciutat de Barcelona des d'aquest divendres i fins al dia 2 d'octubre, amb motiu de la convocatòria il·legal del referèndum independentista previst per al diumenge.

Segons fonts de Foment consultades per Què! La mesura només afectarà a les "operacions visuals", o el que és el mateix, a helicòpters i avionetes, però en cap cas a vols comercials de l'aeroport del Prat, ni a les emergències.

Davant els que critiquen la mesura i acusen el Govern de voler "amagar" les imatges aèries d'aquest cap de setmana de desafiament secessionista, des de Foment recorden que es tracta d'una mesura habitual, i que sense anar més lluny es va adoptar en la darrera Diada de Catalunya, a petició dels mateixos Mossos d'Esquadra, tal com es va activar per a la mateixa celebració en 2014 o 2015. a més, apunten com aquestes restriccions aèries també s'han utilitzat davant esdeveniments esportius, com partits de Champions jugats al Camp Nou; o amb motiu del GP de Montmeló en 2012,2014, 2015 i 2017.