Quantcast

El postpart: consells, trucs i productes per travessar-

El part és un dels moments més intensos en la vida d'una mare , que significa a més un canvi enorme en la seva vida i en el seu cos. Després de nou mesos amb el seu ventre creixent i portant el nadó en el seu interior, de sobte, i després d'una situació tan intensa com és el part, comença el procés invers. Aquesta nova etapa, coneguda com puerperi, implica un nou esforç per a ella, ja que s'ha d'adaptar una vegada més a tres elements: el seu entorn, el seu estat emocional i el seu cos; per aquest últim, moltes dones recorren a cremes postpart en farmaconfianza .

1. L'entorn : després del naixement del nadó, l'habitació de l'hospital acostuma estar plena de familiars, amics i persones que volen felicitar els nous pares i conèixer el seu nadó. No obstant això, això no sempre és el més recomanable. Les visiten han d'estar regulades segons l'estat de la mare i del nadó. Tots dos necessitaran temps per a re-habituar i habituar-, respectivament, a la seva nova vida, al seu nou espai. A més, atès que els nounats són molt sensibles al tacte i l'olfacte , en un primer moment només són capaços d'identificar els seus progenitors, per això és convenient que siguin ells els que estiguin amb ell.

2. El cos : després de 9 mesos augmentat la seva mida i el seu pes, així com experimentant les molèsties de les últimes setmanes, el cos de la mare canvia per complet. Durant les sis setmanes que dura el postpart o puerperi és molt important que la mare tingui cura del seu cos: seguir una alimentació sana és essencial , sobretot si decideix donar-li el pit al seu fill, ja que aquest necessita una aportació calòrica adequada i nutrients. Per això, és important saber que en aquest període no s'han de fer dietes estrictes que poguessin provocar conseqüències en l'alimentació del nadó.

3. L'estat emocional : també és molt important. Després del part, la mare experimenta sentiments molt diferents: des de cansament, fins excitació o nerviosisme. És aconsellable proporcionar-li un ambient tranquil i prendre les coses amb calma . Això també ajudarà a l'estat del nadó, ja que un ambient molt sorollós pot causar-li una sobreexcitació i alterararlo. A més, és important tenir en compte que entre un 30 i un 80% de les dones que donen a llum experimenten el que es coneix com depressió puerperal . Encara que no sol ser greu, les mares poden tenir sentiments de tristesa, canvis d'humor, confusió, oblits, mals de cap, ansietat. Aquests símptomes estan relacionats amb l'estrès suportat i amb la intensa baixada dels nivells hormonals. Sol superar-se en poc temps, però per a això és imprescindible el suport de la seva parella i / o família.

Amb el pas dels dies, i dins el procés de recuperació, l'activitat física serà un pas molt important. Encara que s'ha d'evitar estar molt temps dempeus, sí que s'aconsella realitzar petits passejos diaris . Realitzar certs exercicis, com els de Kegel, pot ser molt eficaç per recuperar el sòl pèlvic. En el cas de les dones a les que se li ha practicat una cesària, és especialment important evitar agafar pesos, almenys durant les primeres setmanes.