Quantcast

Les rodes de premsa del Govern durant l'1-O seran de pagament

En un sistema democràtic el dret d'accés a la informació és una cosa essencial. I els encarregats de transmetre aquesta informació als ciutadans són els periodistes. No obstant això, amb motiu de la celebració del referèndum il·legal de l'1-O, prohibit pel Tribunal Constitucional, aquest dret està quedant seriosament limitat.

Després que Reporters Sense Fronteres denunciés l'assetjament que estan patint desenes de periodistes durant la seva tasca informativa a Catalunya davant les amenaces dels independentistes, ara el Govern ha anunciat que les rodes de premsa del referèndum seran de pagament .

En concret, Mediapro, la productora encarregada d'organitzar i difondre el senyal d'aquestes conferències, cobrarà 10 euros a cada periodista que accedeixi a l'International Press and Broadcasting Center. Des d'allà es donaran a conèixer tots els detalls de la consulta il·legal.

A canvi d'aquests 10 euros, Mediapro facilitarà als periodistes WiFi, càtering i serveis de traducció simultània.