Quantcast

Pirineus: Advocats a les poblacions pirinenques durant l'1-O

Les principals poblacions pirinenques disposaran d'advocats que prestaran assistència lletrada gratuïta amb motiu del referèndum de l'1 d'octubre. Una vuitantena de lletrats de l'Alt Pirineu i Aran i Ponent han presentat en les darreres hores la iniciativa Advocacia per la Democràcia, amb la qual pretenen assistir a aquelles persones que ho necessitin si diumenge es produeixen detencions o qualsevol altre problema. L'objectiu és evitar que es vulnerin els drets fonamentals dels ciutadans que vulguin anar a votar.

A l'Alt Urgell, els Col·lectiu d'Advocats de la Seu d'Urgell també ha emès un comunicat on denuncia l'envestida de l'Estat espanyol contra el referèndum i es posa a disposició de la ciutadania per oferir també assistència lletarda gratuïta. Aquesta la podrà utilitzar qualsevol ciutadà que sigui detingut o cridat a declarar en relació amb el referèndum. El comunicat el subscriuen 10 advocats de la ciutat.

Parlen al vídeo: DAVID GIL, PORTAVEU COL·LECTIU I ADVOCAT